Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2012. január 23., hétfő

Csirke kuglóf

A hozzánk érkező vendégeknek mindig igyekszem kitalálni valami új ételt. Most a kuglóf sütőben sütöttem csirke husít. Kiborítva kuglóf alakú maradt. Több helyen olvastam, láttam a neten de számunkra újdonság volt és nagyon finom. Látványos étel, próbáljátok ki!


 Hozzávalók : 1 kg csirkemell, bacon, vagy füstölt szalonna 20 dkg, jó minőségű szalámi ( én kolbásszal csináltam) 15 dkg, sajt reszelve 25 dkg, 8 tojás, snidling, petrezselyemzöldje, só (vegeta), bors. A kuglófsütőt kibéleltem sütőpapírral, majd egy réteg borsos-sós husit terítettem az aljába. Ennek a tetejére tettem pár szelet szalonnát, a kolbászkarikákat, a reszelt sajt felét, 6 egész tojást, az apróra vágott snidlinget, és petreszelyemzöldet. Az egészet befedtem a maradék szalonnával.Ezt követően a következő réteg megint a hús volt. A tetejét leöntöttem a sajt másik felével és 2 felvert tojással. 250 fokon 1,5 órát sütöttem.
A csirkehúst előre kikloffoltam és vegetás, borsos tejben beáztattam egy éjszajára. Akinek szilikonos formája van ott nem szükséges a papír, mert kihülés után egyszerűen kijön a kuglóf!

4 megjegyzés:

  1. Csorog a nyálam, istenien néz ki!!!!Nagyon gusztusos és gondolom finom lett. Egészségetekre! :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon ízletes és mégis könnyen elkészíthető.Köszönöm-jük!

    VálaszTörlés
  3. Mmmhhh...it looks very good and now i´m very hungry ;-) Sieht super lecker aus....LG Annette

    VálaszTörlés
  4. Yum - yum ... it looks very appetizing ... definitely try ... thanks for the recipe))) my greeting, Natalie)))

    VálaszTörlés