Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2012. március 7., szerda

Kreatív húsvéti tippek gyerekekkel


A gyerekek általában örömmel vesznek részt a húsvéti előkészületekben. Nemcsak azért, mert a nyuszi ajándékot hoz, hanem azért, mert valóban kedvelik a kézműveskedést és kreatív ötletek megvalósítását. Ehhez szeretnék segítséget adni a szülőknek egyszerűen megvalósítható, óvodás (itt a gyerekek életkorától függően aktív szülői közreműködésre szükség lehet) és kisiskolás (itt szülői felügyelet is elegendő lehet) gyerekeknek szóló kreatív húsvéti tippekkel.

Minden héten kétszer, egészen húsvétig, különböző ötleteket hozok a gyerekeknek. Íme az első:

Vágjunk ki filcből, vastag kartonpapírból húsvéti motívumokat, kössünk rá dekoratív szalagot, és akasszuk fel a lakásban növényekre, barkaágra. Vagy ragasszuk a motívumokat fanyársra, esetleg hurkapálcára, és ezeket szúrjuk bele egy virágcserépbe. Kiírhatjuk ilyen formában a HÚSVÉT szót is. Nagyon szép húsvéti dísz bejárati ajtó mellé. A kartonpapírból kivágott alakokat feldíszíthetjük. Vágjunk szoknyát, kis nadrágot és öltöztessük fel pl. a nyuszikat. Majd rajzoljunk nekik arcot és ragasszuk fel hurkapálcikára. Ugyanígy készíthetünk tojást is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése