Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2011. november 27., vasárnap

Még négy hét karácsonyig november 27-december 04.


Hogy valóban békés karácsonyunk legyen, nem árt időben neki látni az ünnepi készülődésnek. Ehhez azonban egy jól átgondolt ütemterv is szükséges. Az elkövetkezendő 4 vasárnap írom az ütemtervet!

Listázzunk!
* Advent első vasárnapján készítsünk magunknak "karácsonyi füzetet"! Így nem ér minket meglepetés anyagilag az ünnepi menü vagy az ajándékok terén. Kezdjük el ezeket már ezen a héten megtervezni.
* Először az ajándéklistát írjuk meg. Kinek szeretnénk ajándékozni és milyen értékben? Ne legyünk maximalisták-legalábbis pénzügyileg! Ne felejtsük el, hogy egy kézzel készített karácsonyi meglepetés olykor nagyobb örömet okoz ismerőseinknek, mint egy drága, hasztalan holmi. Gondoljuk végig, hol tudjuk beszerezni az ajándékokat, és mielőbb rendeljük meg azokat is, amelyeket webáruházból néztünk ki.
* Második listánk a karácsonyi menüre összpontosít: találjuk ki, hogy melyek azok az ételek, amelyeket előre elkészíthetünk, lefagyaszthatunk, vagy épp állni kell egy-két napig, hogy szentestére beérjenek. A menühöz ital-és bevásárlólistát is állítsunk össze a hozzávalók alapján.
* Romlandóság szerint rendszerezzük a hozzávalókat, hiszen lesznek oyanok, amelyeket csak az utolsó napokban tudunk megvenni.
* Ha szeretnénk, hogy nyugodt, rendezett és tiszta otthonba érkezzenek a vendégeink, a nagytakarítást, függönymostást, ablakpucolást és szőnyegtisztítást erre a hétre tervezzük be! A többi teendőre később visszatérünk.
Adventre készen
* Ideje kitenni az ajtóra, asztalra a megvásárolt vagy magunk készítette adventi koszorút-ettől könnyebben megy majd a karácsonyi tervezés is. Jövő héten pedig jön a mikulás. Szerezzük be az apróbb ajándékokat, és ha a gyerekeket szeretnénk meglepni, most készítsünk adventi kalendáriumot. Emellett szerezzük be advent második vasárnapjáig a karácsonyi dekoráció kellékeit.
* Gondoljuk át, hogyan szeretnénk feldíszíteni a karácsonyfát, ellenőrizzük le a díszeket, az égősort és az ünnepi terítéket. Vegyünk újat, amiből nagyon szükséges, írjuk fel a bevásárlólistára, és legkésőbb december 11-ig szerezzük be.
* Hogy mi is tündököljünk a karácsonyfa mellett, időben kérjünk időpontot a fodrászhoz, kozmetikushoz. Ezt legkésőbb a jövő hét elejéig tegyük meg, mert lemaradunk a karácsonyi szépítkezésről.

Elkészült az Adventi koszorúnk. 4 lila gyertyával ( 3 lila és1 rózsaszín helyett). Az idei ünnepi hangulatunkat a lila szín élénkíti. Forralt bort kortyolgatva, Enya-And Winter Came dalát hallgatva ma meggyútjuk az első gyertyánkat. Békés Adventet mindenkinek!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése