Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2011. november 24., csütörtök

Karácsony a világ körül

Kongó
-Mbotama Malamu!
Kongóban igazi népünnepély a karácsony, fesztiválhangulat uralkodik. Mindenki templomba megy, ahol zenés összeállítással szórakoztatnak a kórusok, és többórás, Jézus születéséről szóló előadással kápráztatják el a látogatókat. A színészek azon igyekeznek, hogy Jézus körülbelül éjfélkor szülessen meg, így a darab nagyjából hajnali egykor ér véget. Az előadás után még tart a vigasság, ami aztán reggelig folytatódik. A családok nem ajándékozzák meg egymást, de ünnepi ebédről azért gondoskodnak:tipikus lakoma a pondu vagy saka-saka, amely afrikai harcsa, rizs és földimogyoró elegye. Ehhez remekül passzol az erős pálmapálinka és a helyi sör.
A kongóiak közösségben, kitörő örömmel ünneplik a megváltó születését, és elhalmozzák egymást jókívánságokkal.

Zóra babának készült a pelenka torta. Unokanővérem kidede ő, aki 10 napja született. A tegnapi baba látogatásra vittük a tortát. Jelentem Zorka gyönyörű, kiegyensúlyzott kislány. Gratulálunk a szülőknek!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése