Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2011. november 28., hétfő

Karácsony a világban

Anglia
-Merry Christmas!

Angliában legalább 4-5 héttel karácsony előtt hozzálátnak a hagyományos puding elkészítéséhez. A család minden tagja kever rajta egyet, és kíván valamit. A pudingban elrejtett pénzérme jó szerencsét hoz annak, akinek a tányérján landol. Az étlapról nem hiányozhat a karácsonyi pulyka, áfonyaszósz, sült burgonya, kelbimbó és sok más zöldség sem, valamint a gyümölcsös kosárkák. Ahány házban fogyaszt valaki gyümölcsös kosárkát, annyi boldog hónapra számíthat az új esztendőben. 1947-től Oslóból érkezik karácsonyfa a Trafalgar térre, a norvégok ezzel köszönik meg a briteknek a második világháborúban nyújtotott segítséget. Karácsony napján sz egész ország letelepszik a tévé elé, és megnézi a hat évtizede uralkodó II: Erzsébet királynő szokásos karácsonyi beszédét.
Az angoloknak köszönhetjük a karácsonyi üdvözlőlapok szokását, amely 1840-ben kezdődött, és még mindig népszerű. Ők ( vagy csókolózni vágyók) teremtették meg a fagyöngy ajtó fölé függesztésének divatját is.
Angliában a mi szokásainktól eltérően az angol gyerekek nem Szenteste (Christmas Eve), hanem december 25-én reggel kapják meg a csomagokat. A brit mesék szerint a Télapó a kéményen keresztül érkezik és a kandallóból bújik elő, az ajándékokat pedig egy hosszú, vastag zokniba rejti el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése