Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2011. december 5., hétfő

Visszaszámlálás indul!

Még 3 hét karácsonyig
December 5-11.

Ráhangolódás

*Az előző hét elég sűrűre sikerült: takarítottunk, vásároltunk, terveztünk.
Bár december első hetére  is jut bőven a teendőkből, fontos, hogy kicsit ráhangolódjunk az ünnepre.
* Épp ezért gondoljuk végig, hogy kik azok, akiket nem láthatunk személyesen a szeretet ünnepén. Szerezzük be a karácsonyi képeslapokat, írjuk is meg-majd ne felejtsük el feladni ezeket.
* Hogy a gyerekek is ráhangolódjanak az ünnepekre, készítsünk közösen mézeskalácsot. Nézzük át a játékaikat is. Beszéljük meg velük, hogy azoknak, amelyeket ők már nem használnak, más gyerekek nagyon örülnének. Fedjük be a csomagolópapírral egy cipősdobozt, és gyűjtsünk össze a lurkók játékait, amelyeket aztán a Babtista Szeretetszolgálatnál leadhatunk. (http://www.ciposdoboz.hu/)
* Ne felejtsük el az óvó nénik, tanító nénik ajándékát sem. A kicsik egy délutáni program keretein belül, kézzel készíthetnek nekik meglepetést.
* Jó, ha erre a hétre legalább az ajándékok felét beszereztük. Ha hiányzik még valami a karácsonyi menühöz, vagy az ajándéklistáról felejtettünk el valamit, most még nyugodtan beszerezhetjük.
* Ha már takarítottunk, jöhet a rendrakás. Pakoljuk a helyükre a dolgokat, így a következő két hétben már csak össze kell rámolnunk kicsit.
* Ha eddig nem tettü volna meg, ezen a héten díszítsük fel a lakást. Jöhetnek az ajtó-és ablakdíszek, a kültéri égősorok, a karácsonyi figurák.
* Amennyiben a karácsonyi tortát és a süteményeket cukrászdából rendeljük-amivel könnyíthetünk a ránk nehezedő terheken-, mindenképpen adjuk le a rendelést ezen a héten.

Megmutatom a 2010-ben készült mézeskalács házunkat. Az idei a hétvégén készül el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése