Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2011. december 27., kedd

Az ünnepek

Kedves Olvasóim-Barátaim!

Az elmúlt hetekben kissé elhavaztam-nem úgy mit az idő. Bár ez teljes egészében nem igaz. Elosztottam a karácsonyi teedndőket az ünnep előtti napokra, hetekre. Ennek köszönhetően nyugodt, meghitt napjaink lettek Az ételt napokkal előbb elkészítettem. Pénteken megsütöttük a mézeskalácsokat. Erről majd később mutatok képet. Szenteste napján csak a hal kirántása maradt. Ebéd után-ami pont délre sikerült-feldíszítettük a fát, amit apa már reggel beállította a helyére. Szinte szürkületig cicomáztuk és íme gyönyörű lett:


A vacsora a tradicionális kacsasült, krumplis gombóccal, aszalt szilvával és szarvas pörkölt, gombóccal , áfonya lekvárral. Természetesen halászlével.


Miután jól bevacsoráztunk, bevonultunk a szépen feldíszített fához, ami alá időközben megérkezett a Jézuska. Beszélgettünk, zenét hallgattunk. Minden évben sorsolással döntjük el ki legyen az első bontogató. Idén a kő, papír, olló játék segített ebben. Apa lett az első, Bálint a második, én a harmadik. A sok ajándék mindenkinek örömet okozott de az együttlét, közös öröm volt a legfantasztikusabb!!
Az éjféli misét szokás szerint az Alsóvárosi templomban hallgattuk végig. Nagyon sok ember volt idén. A szentmise meghitt, békés volt. Imádság közben fogtuk egymás kezét mindhárman és boldogok voltunk. Bálint az mondta hazafelé, hogy nagyon megérintette a liturgia és hiányzott volna, ha nem vagyunk ott. Hát kérem kell ennél több?! 


Nővéremtől mikulásra kapott rénszarvas, előkelő helyett kapott a Karácsonyfán!


Folytatás következik.......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése