Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2012. február 8., szerda

Orchideák, fehér orchideák.....

Az orchidea a szenvedélyemmé vált. Régi vágyam egy télikert vagy üvegház. Érdekes de már látom a szemem előtt, hogy milyen lesz. Addig is míg ez hiányzik a panelből megpróbálom begyűjteni a virágokat. Számos féle, fajta orchidea létezik. Nekem is több fajtám van. Manapság elég bőséges választékkal árasztanak el bennünket a virágárusító helyek. Különösen nyáron a Phalaenopsis vagy lepkeorchidea változatai gyönyörködtetnek bennünket. Aztán gyakori még a Cambria különböző hibridei. Az energiát adó virágok között megtaláljuk a Lepkekosbort és  a papucsorchideát is.
Szemmel láthatólag ők is jól érzik magukat nálunk. Rengeteget virágoznak, alig van olyan hónap, amikor legalább két orchidea ne nyílna. Sajnos nem mindenki fért bele a fotózásba de, ami késik nem múlik.



A Cambria egy nemesített orchidea fajta, melyet egy belga nemesítő állított elő a múlt század elején. Ebbe a csoportba többféle orchidea hibrid is tartozik.







 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép orchideák ... amely fényes és telített színek))) Sunny Day, Natalie)))

    VálaszTörlés