Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2012. április 13., péntek

Aimee Mullins: How my legs give me super powers

Műlábakkal él, sportol és modellkedik - Aimée Mullins a világ legszebb emberei közt! A speciális végtagokkal élő, sőt, sportoló, modellkedő és színészkedő Aimée Mullins-t is beválasztotta a People magazin a világ 50 legszebb embere közé - A csodaszép lány gyerekkorában veszette el lábait, ám hihetetlen tenni akarása és energiája messzire vitte.
Aimée Mullins-ról első alkalommal a Paralimpiák során hallhattunk - A gyönyörű lány nemcsak sikeres sportoló, de modellként is bejárta a világot, sőt, jelenleg a színészettel barátkozik. Aki azonban eddig nem hallott róla, most az is felfigyel a nevére: a People magazin 50 legszebb embere között láthatjuk viszont Aimée Mullins-t. Meglepő és megható dolog.

A csodaszép hölgy ugyanis egyéves kora óta művégtagokkal él - Mindkét lábát amputálni kellett, térdtől lefelé. Ha Aimée fotóját látjuk, észre sem vesszük talán a különbséget, pedig a csinos lány igencsak korlátozott a mozgásában. Ennek dacára azonban mindig igyekezett a tőle telhető legteljesebb életet élni, és mozgáskorlátozottként is érvényesülni. Bár elveszítette mindkét lábát, ez nem akadályozta meg abban, hogy terveit megvalósítsa.

Aimée először sportolni kezdett - 1996-ban az Atlantai Paralimpia sikeres atlétája lett, nevével tele volt a sajtó. Ekkor tett szert először világhírnévre. Még világcsúcsot is döntött, 100 és 200 méteres futásban és távolugrásban. De itt nem állt meg. Aimée a kilencvenes évek második felében modellként is kipróbálta magát - hiszen valóban gyönyörű lány, lett is neve a szakmában. Nemcsak szép, de természetes jelenség is - egyszerűen elbűvölő. Alighogy megismerték a nevét, a sikeres sport- és modellkarriert befutott Aimée a fogyatékkal élők lelkes aktivistája lett. Személyével önmagában is felhívja a figyelmet sorstársaira.


Hihetetlenül inspiráló percek következnek, a felirat nyelvét tetszőleges állíthatod a videóablak alján!

www.youtube.com/watch?v=JQ0iMulicgg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése