Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2011. október 10., hétfő

Töltött karaj, hagymás burgonyával


Nagyon szeretjük ezt az ételt. Leginkább a köret miatt.

Hozzávalók:

Hús:
-1 kg karaj (csont nélkül)
- nyers kolbász v lángolt kolbász
- 1 csomag bacon szalonna
Köret:
-1 db cukkini, paprika
-2db lila hagyma
-1db vörös hagyma
-4-5 db nagyobb gomba
Köret:
-1 kg burgonya
-2 db nagy fej hagyma

Recept:
A karajt egy hegyes késsel felszúrjuk. A kolbászt a nyílásba dugjuk. A húst besózzuk, borsozzuk és kb.20 percet állni hagyjuk. Közben felszeljük a zöldségeket. Durvára vágjuk. A húst betekerjük a baconnal. Sütőzacsókba dugjuk és mellé szórjuk a zöldségeket. Előmelegített sütőbe tesszük. A krumplit héjában megfőzzük. Míg fő addig a hagymát felaprítjuk és jól megsütjük kb. annyi olajban, ami ellepi. Kicsit oda is kaphatja.:) Meghámozzuk a főtt krumplit, összetörjük. Lábosba rakjuk és ráöntjük a hagymát. Közepes tűzön átkeverjük. A hús kb. 1 óra alatt sül meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése