Gondoltam egy nagyot-családi nyomásra -ma fánkot sütök. Mint tudjuk nem veszélytelen vállalkozás ez, hiszen a fánk tésztánál talán már csak a rétes tészta kényesebb. Imádok kelt tésztát dagasztani, sütni de ez azért több ponton bukható történet. A netet bújtam különböző receptekért. Találtam sok jót ezeket vegyítettem nagyim receptjével. Régen mindent zsírral készítettek, nem volt más. Én margarinnal és olajjal helyettesítettem. Tettem még a tésztába reszelt citrom héjat és rumot is. Az eredmény szép, illatos, szalagos fánk lett. Alig bírtunk ellenállni a kis gömböcöknek. Természetesen saját baracklekvárral ettük. A végeredményt képekben mutatom.
Hozzávalók
4 dl tej
1 tojás
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
5 dkg olvasztott Rama
2 ek. cukor
pici só
1 evőkanál sütőrum
1 tojás
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
5 dkg olvasztott Rama
2 ek. cukor
pici só
1 evőkanál sütőrum
Mmm .... fánk))) Szeretem őket nagyon))) Szép és ropogós, yum-yum))) Jó napot, Natalie)))
VálaszTörlésThank you, dear! You wrote in Hungarian?! Monica
VálaszTörlés