Kreatív alkotásaim szeretném megmutatni ezen a blogon keresztül nektek. Mindent, ami kikekerül a kezem alól. Legyen szó varrásról, ételről, lakberendezésről, ajándékról....


Nagyon örülök a látogatásodnak! Várlak vissza!


Thanks for your visit! Come back soon!





2011. szeptember 29., csütörtök

Karácsony szele

Idejében el kell kezdenem készülődni karira. Népes baráti, rokoni társaságom várja a megszokott meglepiket, a kedves vevőimről nem is beszélve. Hát akkor kezdjük..Minden héten be fogok mutani valamilyen karácsonyi portékát, ami elkészült.
Íme Mézi és társai:


2011. szeptember 27., kedd

Halloween

A HALLOWEEN TÖRTÉNETE

A Halloween manapság a boszorkányok, kísértetek ünnepe. Október 31-én tartjuk, este.
A druidák, tehát a kelta papok szerint ezen a napon áll a Föld a legszorosabb kapcsolatban a szellemvilággal. Okt. 31-e egyébként a halottak napja, ill. A szüreti felvonulás ideje.
A pogány kultúra szerint, a középkori boszorkányok különféle ünnepeinek egyike a fekete-szombat, boszorkány-szombat, ha okt. 31-e szombatra esik éppen. Ilyenkor aztán sörpűnyélen és fekete macskával, bozontos hajjal és nagy bibírcsókkal lehet kivonulni az utcára és feketére festett fogakkal mosolyoghatunk a világra.
A katolikus tradíció szerint minden szent kapott egy napot, amikor éppen őt tisztelték, ünnepelték, de bizony, több volt a szent, mint a naptári nap, így ki kellett jelölni egy napot, amikor minden szentet egyszerre megünnepelhettek, ez lett hát a 8. századtól a nov. 1-je, MINDENSZENTEK NAPJA. Az ezt megelőző napon este ünnepséget rendeztek All Hallows Evening – minden szentek estéje néven






   

Készülj időben a téli ünnepekre!


Akik még gondolkodnak, hogy megvegyék-e a könyvet azoknak adok ízelítőt.  A tavaszi leárazáskor szereztem be és alig vártam, hogy eljöjjön az idő, amikor használhatom. Bemutatom nektek is képekben, pár szóban.

Tilda mesés karácsony ötletei - nam csupán foltvarróknak

Tilda mesés karácsony ötletei
  a téli ünnepre hangolódva

A4 méret – 48 oldal


Ez a könyv csupa karácsonyi ötletet vonultat fel, amivel örömteli lesz a készülődés, egyszerűbb az ajándékkészítés.
A legújabb karácsonyi Tilda-kollekcióban bűbájos tündérek, hóemberek, angyalok várják, hogy megérkezzen a Mikulás és kezdetét vegye a téli lakásdekorálás.

Örömteli varrogatós Karácsonyt kívánok mindenkinek!




Tilda mesés karácsony ötletei - nam csupán foltvarróknak

Tilda mesés karácsony ötletei - nam csupán foltvarróknak

2011. szeptember 26., hétfő

Serpa kalandpark

Itt jártam a napokban! Csapatépítő tréningen. Fantasztikus volt. A csapatunk 18 fő. 9 nő,9 férfi. Fekete pályára nevezett bennünket főnökünk. Célba érők 9 fő. 2 nő, hét férfi. Én vtam az egyik nő!!!! Igaz a kezem lukas, olyan izomlázam van, mint még soha, de egy élmény volt végig csinálni. Hatalmas adrenalin.

http://www.youtube.com/watch?v=vsF9wye1NPI&feature=related

2011. szeptember 25., vasárnap

Keresztelő

Kedves Látogatóim!

Örülök, hogy sokan küldtetek neveket. Nagyon élveztem a játékot. A győztest-keresztszülőt ma sorsoltuk ki.

Mától a Tilda leány neve: SZERÉNKE

Keresztanyu: Petrás Lászlóné




2011. szeptember 20., kedd

Nyalóka



Ez egy annyira jól sikerült utánzat, hogy a 3 éves unoka húgom elkezdte nyalogatni. Aztán nem értette mi a baj?! Kitaláltátok? Textil nyalóka.:)

Nevek


Nagyon örülök, hogy ilyen sokan írtatok a játékra. Helyzet jelentés az eddig érkezett nevekből: Hermina, Szerénke, Kamilla, Matilda, Klotild.
Várom továbbra is a kreatív neveket péntekig!!!!!

Megmutatom tegnap mi készült a műhelyemben. Még csak egy van kész. A párja is készül és remélem örülni fog az ajándéknak, aki kapja.




2011. szeptember 19., hétfő

A Facebook cím

Kedves Vendégeim!

A facebook-on a blogom mónika moncsy néven található meg. Ide is el lehet küldeni a neveket. Azon kedves látogatóm is írjanak, akinek nincs bemutatni való blogja. Amennyiben közülük kerül ki a névadó, Tildaligetes meglepiben részesül.:)

Őszi játék

A hétvégén ismét egy hölgy született. Kicsit az ősz jegyében. Fázósan sállal de még vidám zöld színben.

Egy játékra szeretnélek meghívni benneteket. Keresztszülőt keresek és egy találó nevet a hölgynek.   Itt a blogban és a facebook-on is várom a neveket! A győztes keresztszülőt bemutatom a blogomban!  A varriációkat közzéteszem, szavazunk és legtalálóbbal a  hétvégén névadót tartunk! Várom a kreatív ötleteket!

2011. szeptember 18., vasárnap

" Itt van, itt van újra"


Az őszi nap melegsége egészen elkényeztetett bennünket a hétvégén. A fák már barnuló levelein átvilágított a napsugár, narancsszínűre festve azokat. Igazi őszi illat keringett, ahogy a fáradt nap borzolta az aszfalt poros tetejét. A madarak készülődve csicseregnek. Nem harsányak, nem verik fel az utcán lomhán ballagó sugarakat. Elégedettek bújnak meg a még lombos fák ágain, útra készek, a messzi délre. Magukaba szívták a nyár minden éltető percét, erejét, forgatagát. Lenyugodva, felerősödve, készen állanak, a nagy útra. Gyönyörködöm bennük a terasz alól. Kandúrunk felerősödve a nyári szerlemből elterül a kellemes napsütésben. Szemeit résnyire csukva figyeli a lehulló levleket. Néha ásít egy nagyot és megnyugtató pillantást intéz felém. Mi is szívünkbe rejtettük a nyár minden emlékét, ízét. Néha mosoly suhán át arcomon egy-egy emlékképet felidézve. Szinte fülemben hallom szerelmes Adriám moraját. Sütötök sárgul a kertben, jelezve, "itt van itt van újra". Délután a temetőben sétálunk szüleim sírjához. Az ősz, a huncut, ide is belopózott. Színesre festi a megemlékezés köveit. Héja nász az avaron. Fakopács röppen el felettünk. Ékes, piros-fekete tollai megtorpanásra intenek. Csodáljuk, ahogy leszáll felettünk a lombos gyertyánra és kezelésbe veszi azt. Kopp-kopp, kopp,kopp.....Megáll a perc, az idő...hát ilyen ez az őszi temető. Induljunk hát...Kezdődjön...Nem bánom, rendben, de közben kérem a jó istent, hogy még egy pár ilyen hangulatú hétvégét engedjen meg nekünk.





2011. szeptember 14., szerda

Ruhadoboz

Régi vágyam volt, hogy kreatív dolgaimat, textiljeimet szépen, átláthatóan tudjam elpakolni. Elkezdtem dobozkákat készíteni a kincseimenk. Sok jó ötletet szereztem be a nyáron. Minden gomb, tű, szalag új lakást kap. Szerintem, aki rendelkezik ilyesfajta sok-sok alapanyaggal az tudja igazán milyen nehéz átláthatóan, praktikusan elpakolni. Álljon itt az első poduktum. Természetesen ha valakinek van  még új kreatív ötlete azt szívesen látom,várom.



2011. szeptember 9., péntek

Nyár idéző 2011


Az igazi, a hamísíthatatlan,elengedhetetlen horvát Jagoda Cup!



Levendulás kert


Nivice


A három grácia




Szerelmem, DUBROVNIK




2011. szeptember 1., csütörtök

Facebook

Végre a facebook-on!

Sokáig gondolkodtam, hogy részt vegyek-e a nagy kalapban. Be kellett látnom, hogy milyen jó dolog is csetelni, lájkolni, rég nem látott barátoknak örülni. Szal Mónika Moncsy néven elindultam. A legfontosabb viszont, hogy a blogomhoz kapcsolódó Tilda oldal is elkészült ugyanott. Gyertek lájkolni!